Min armé kämpar mot intolerans, inkompetens och korruption. Makthavare i stat, media och storföretag granskas, döms och attackeras på bloggen. Strategen är arméns ledare. (grekiskans stratos=armé och agein=att leda)

måndag, oktober 17, 2005

Ännu ett sjukt parti vill in i riksdagen...

Just som man trodde att Sverige hade dammsugits på inkompetenta politikerwannabees med övermod och maktkåthet kommer några mediokra lokalpolitiker in i kampen om riksdagsplatserna.

Det är självklart ett rejält underbetyg för Regeringen och GP att tre missnöjespartier med mycket begränsade partiprogram tror sig kunna roffa åt sig resterna av det ruttnande SAP.

Genom att satsa all kraft på att demonisera Alliansen som "the Dark Side" skapar GP ett politikerförakt som drabbar båda sidor. Debatter där man bara tjafsar om procentsatser dödar intresset från väljarna.

Tillnamn som "Vänsterkartellen" och "Högeralliansen" tillsammans med allmän pajkastning leder bara till möjligheter för nya obeprövade kort. Vi minns hur det gick för Ian och Bert. Mängder av politiska idioter skrev in sig i Ny Demokrati som till slut var kidnappat av galningar.
Från Riksdagens talarstol förordades att lejonen skulle ta hand om den påstådda överbefolkningen i Afrika och homosexuella förlöjligades.

Feministiskt Initiativ har redan haft sin del av bortrensningar. Kvar finns bara Gudrun och en samling maktkåta personer som förhoppningsvis aldrig blir invalda ens i ett kommunfullmäktige.

Junilistans Nils Lundgren är motsvarigheten till Ian och Bert, men ett riksdagsparti behöver medlemmar och medlemmarna har rösträtt. De i stora drag sunda idéer som Nils har presenterat riskerar att bli utblandade och utbytta mot bonnrasism, marknadsfientlighet och populism.

Om Sjukvårdspartiet skulle komma igång på allvar finns det iofs en samling trötta fd offentliganställda som arbetat politiskt på kommunal nivå i basen, men tyvärr kommer nog bara de mest extrema folkhemskramarna att ropa på oändliga offentliga utgifter.

Talande nog försöker även ett detta parti hävda att de inte går att placera på en "höger/vänster-skala". Att det är ett enfrågesparti som arbetar för att öka de offentliga utgifterna borde vara en ledtråd...

Men man vill väl inte bli förknippad med Lars "egentligen vill jag döda adeln" Ohly och Göran "Jag och Ali Esbati kör med samma raggningsknep" Persson?